vrijdag 28 december 2012

Stro op de tuin

Vorige week vrijdag kwam een boer stro brengen. We stonden op de tuin al klaar, en hoorden hem in de omgeving met zijn tractor rondjes rijden... hij kon De Vennen niet meteen vinden dus.
Hij vroeg zich af waarom we geen plastic over de grond legden.. dan was al het leven eronder in No Time kapot! Nou ja, dat is nou net wat we niet willen. We lieten ons echter niet tot een discussie verleiden. 
Wij weten immers dat plantenresten, ook van de ongewenste, onder het stro sneller verteren omdat ook het bodemleven goed op gang komt. Zeker als er ook nog eens karton onder het stro ligt. De wormen en andere organismen zorgen voor de omzetting van organisch materiaal, en dat maakt de grond losser.





Enfin. De hele boel werd op het pad gekiept. Gelukkig waren het kleine pakjes, maar evengoed nog net te zwaar om in je eentje te tillen. Bert en Barbara gingen snel op pad om kruiwagens te halen. Toch wel handig, als we die zelf zouden hebben. Op de tuin. In een schuurtje....

Een deel van het karton/stro hebben we meteen over de grond verspreid. De rest van de balen ligt inmiddels opgestapeld. Vandaag ging ieder van ons erop uit om meer karton te verzamelen, want er is flink wat nodig om het hele stuk te kunnen bedekken. Morgen verder.

groetjes
Carin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter